28.8.18

Hydrangea Shift Dress

Odmah da se ogradim, nedeljom se ne oblačim ovako. Međutim, pošto je grad drugog dana vikenda obično prazan u jutarnjim časovima, rešila sam da iskoristim našu šetnju i fotografišem još jedan komad odeće koji sam šila za vreme mog godišnjeg odmora.


Haljinu sa hortenzijama želim još od kad sam sličnu videla na reviji Dolčea i Gabane. Razmišljala sam da li moju da pravim potpuno istu kao njihovu, ali sam ipak odlučila da upotrebim kroj #109 iz Burda Style magazina 04/2013. Ovo mi je treća haljina po tom kroju, a tek druga završena. (Pisala sam o tome u ovom postu.)


Dolče i Gabana haljina pravljena je od žakarda, dok sam ja moju odlučila da pravim od pamuka sa sjajem. Kada sam naručivala tkaninu imala sam ponuđen i žakard, međutim, on mi se nije činio tako prijatan za nošenje leti. Posebno ne za svakodnevnu odeću. 

Iako materijal nije providan, ja sam haljinu celom dužinom postavila jako tankim pamukom. Pominjala sam već kako se lečim od postavljanja letnje odeće, ali ovde je stvar čisto praktične prirode. Jednostavno, kad već imam tako lepu tkaninu na sebi ne želim da mi se na njoj pojavljuju mrlje od znoja, koje su u letnjim mesecima neizbežne. E, iz tog razloga sam stavila tanju tkaninu kako bi ona bila prvi zid odbrane... 


Ravane haljine su ovog leta bile nešto što sam najčešće šila. To je model koji svima dobro stoji, a može se nositi u različitim prilikama. Imam još dve ovog tipa koje nisam fotografisala, ali planiram uskoro. Posle toga počinjem da šijem za jesen. Već sam se bacila u prikupljanje tkanina. Mnogo se radujem novoj sezoni i svemu iz početka...

2 коментара: