31.8.21

Suknja od kepera / Burda Style #106 05/2012

Ne sećam se da sam skoro nešto šila sa tolikim žarom kao ovu suknju, a čak nije bila ni planirana!




Bila sam u onoj fazi kad se završi sa šivenjem više komada zaredom, a onda stane i ne zna kud dalje. Ono, kao izduvan balon. Bez ideje šta bih mogla sledeće da pravim... 

Onda je inspiracija prošetala pored mene. Nisam mogla da se ne okrenem, jer u moru apa - drapa obučenih ljudi na ulici, kad prođe neko lepo odeven, ne možete da ga ne primetite. Još kad je to lepo, nešto što u skladu sa vašim stilom... Divota!

Bila je u suknji boje peska do ispod kolena, beloj košulji i sandalama. Kad sam videla tu suknju u glavi mi se upalila lampica!



Čim sam stigla kući bacila sam se u potragu za krojem i našla  #106 u Burdi 05/2012. Inače, preko tog kroja sam pretrčala mali milion puta, ali mi nikad nije delovao dovoljno privlačan da bih ga napravila. Tek kad sam videla kako izgedaju suknje kod nekih drugih krojačica (Nitka88, The Compulsive Seamstress, The Last Stitch i dr.), dobila sam želju i ja da probam... Ima li još neko takvo iskustvo?

Pošto tkaninu u odgovarajućoj boji nisam imala, već sutra sam otrčala do Virtexa da gvirnem šta imaju i našla ovaj keper. Imali su i neke tanje u sličnim nijansama, ali ja sam želela da suknja drži formu. 

Prema kroju, dugmad bi trebala da su skrivena, što se meni nije svidelo. Ona su lep detalj na odeći, ako se dobro izaberu. Da, kad smo kod toga... Ufff... Tražila sam ih u nekoliko pozamanterija u gradu. Na kraju sam ova našla u radnjici u dnu Balkanske ulice. Mislim da se zove Glamur.

Oni imaju odličan izbor. Kad god imam problem da nađem odgovarajuću nijansu konca, dugmad ili kopče idem kod njih, Vrlo su prijatni i uslužni, a i cene su im sasvim pristojne. Namučila sam devojku koja tamo radi dok sam izabrala. Na posletku sam joj rekla da će me verovatno videti još koji put, jer ću sigurno menjati dugmad kako bih suknju uklopila uz neke druge stvari...

Stvarno sam mislila to da uradim, jer je najjednostavnije osvežiti komad odeće kad se promene dugmad, međutim zbog priprema za put, nije bilo vremena. Verovatno ću ovih dana da skoknem. Ona prodavačica će se "silno obradovati" kad me bude videla... :) 

Osim detalja sa raskopčavanjem celom dužinom,  sviđa mi se i to što ima džepove u koje komotno stanu mobilni telefon, računi i još koješta... Ima li šta bolje od suknje sa džepovima?! Ozbiljno?!

Inače, pošto smo na korak do jeseni, ovih dana gledam po Pinterestu ideje kako bih ovu suknju nosila u nekoj toplijoj varijanti, pa ako neko ima bilo kakav predlog, rada sam da čujem...

Na fotograijama nosim: Majica, Feedback. Sandale, Beogrdska obuća Uno


2 коментара:

  1. Odlična suknja, i baš paše tvom stilu. :)
    Moj predlog za jesen bi uz suknju bila jednostavna bela košulja, na to jaknica ili čak karirani sako. :D
    A ja bih možda ipak promenila dugmad, ova su mi suviše upečatljiva, možda neka primetna ali ne toliko.

    Pozdrav veliki,
    Jelena

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na komentaru.:)
    Da, to za belu košulju, tako ću je sigurno nositi (sa podvrnutim rukavima), ali mislim se možda kad bude još malo hladnije, možda uz neku vunenu rolku... Jedino mi ostaje da vidim šta imam od obuće i treba li nešto novo da dodam... :)
    Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши