24.12.20

Godet suknja / Burda Modemagazin #104 11/2008

 Nisam dugo objavljivala ništa, pa hajde da se prisetim kako to izgleda... 

Poslednjih pola godine jako mi se dopadaju suknje godet kroja. Čini mi se da se sad nose više nego ikad. Mada, možda ih samo ja više primećujem?! Sviđa mi se kako se uklapaju uz čizme i rolke. Tako obučena žena iako zakopčana do grla izgleda atraktivno. 

Od kad sam počela da razmišljam o ovom tipu suknje, krenula sam i da tražim savršen kroj za istu. Među mnogima koje sam našla najviše mi se dopao #104 iz Burde 11/2008.

Ovaj kroj dat je u dve dužine, a ja sam se odlučila za kraću (koju sam produžila za 5 cm). Količina materijala koji u nju ide je: 125 x 145cm, za veličinu 38.

Materijal sam kupila u Italtesu i mešavina je vune i poliestera. Ne znam tačno kako ga zovu, liči na bukle, sličnog je tkanja, ali ne mogu sa sigurnošću da garantujem da je on. Ako neko zna tačan naziv, bila bih mu zahvalna da to napiše u komentaru.

Što se tiče šivenja, mislila sam da će biti komplikovanije. Izgledalo mi je tako, a ispostavilo se da je jako jednostavna. Jedino što sam u startu morala da provučem materijal kroz endlaricu jer se osipao, ali to je do tkanine, a ne do kroja, koji je idealan za sve naprednije početnike.



Ako treba da pričamo o udobnosti, tu se sve vidi. Uska je u kukovima, te se dan pre nošenja ne večera. Šalim se. Udobna je. Širi se tačno gde treba, tako da nema problema sa koračanjem. Sigurno ću sašiti i njenu dužu verziju. Ostavila sam jedan karo materijal za nju, da bude praznična, odnosno zimska. Samo da se iskobeljam iz šivenja poklona za predstojeće praznike...

Na fotograijama nosim: jakna  - Mona, vuneni džemper - United Colors of Benetton, suknja - šivena po meri, čizme - Obuća Solo


 




5 коментара:

  1. Odlično ti stoji!!!
    Ja sam dugo šmekala taj kroj i nikako da je napravim. Odlična je, materijal ti je predobar!
    Svaka čast!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala. :)
    E to nisam napisala. Kroj sam videla na burda.ru, pa pošto nisam imala taj broj, jurili smo da ga kupimo. Planirala sam da napravim onu dužu od materijala koji sam već imala, ali kad sam ovo parče videla, morala sam da ga kupim i tačno sam znala šta ću od njega. Znaš ono kad si nestrpljiv da završiš nešto? E to je to. Priča mog života... :)

    ОдговориИзбриши