13.4.20

Rođendanska haljina

Verujem da svako ko šije ima bar jedno parče tkanine kupljeno jako davno, ali od kog još ništa nije napravljeno, jer je toliko divno, da bi bilo šteta seći ga. Odnosno, još se nije pojavio dovoljno savršen kroj vredan da se taj materijal iskoristi. Priznajem, imam dosta takvih... Moglo bi se reći da sam kolekcionar!


Pošto od sredine marta radim od kuće i slabo izlazim, nažalost (ili na sreću?!) kupovina novih materijala trenutno nije opcija. Znam, znam... i dalje radi dostava, pa se oni mogu naručiti, ali meni to nikad nije bio gušt. Ja tkaninu moram da opipam. Tako da sam se ovih dana okrenula svojoj korpi i onome što je tamo nataloženo tokom vremena, a toga ima poprilično!


Nisam sigurna, ali mislim da je materijal od koga je ova haljina napravljana kupljen pre dve ili tri godine. Prvobitna zamisao bila je da sašijem dugu haljinu. Međutim, kao što sam već napisala, nisam našla zadovoljavajuć kroj, pa je materijal ostao da čeka... Za svo to vreme, nebrojano puta sam ga uzela u ruke, pomazila (ko ne šije ne razume tu vrstu emocije) i prislonila uz sebe, ne bih li dobila ideju šta da napravim. 


Znala sam da neću kroj iz mnogo delova, jer bi bila šteta seći i uklapati dezen. Nikad to ne bude sasvim kako treba... Takođe tkanina je živahna, što je dodatni razlog za izbegavanje komplikovanih krojeva. Zato je izbor pao na model #111 iz Burde 9/2018.  Jednostavan je, sa finim detaljima.


Ono o čemu nisam razmišljala je da ti detalji i nisu tako fini kad jedete supu, ili hoćete da dohvatite salatu, da ne pričam o drugim stvarima... :) Ako sledeći put budem šila ovaj model  za sebe, napraviću ga sa običnim manžetnama. Jer nisam neko ko može stalno da bude u pripravnosti...


Namerno sam gore napomenula to da "ako budem šila za sebe", jer je dok sam pravila ovu, mama jedno petnaest puta ušla u sobu da mi kaže kako bi takva haljina bila lepa i za nekog starijeg. Čim sve ovo prođe moraću da s njom prošetam do neke provavnice metraže pa da tom "nekom starijem" sašijem ovakav model... :)


Haljina - šivena po meri. Cipele - Obuća Solo.

2 коментара:

  1. Divan materijal,i jako lep model haljine,odlično pristaje mladoj figuri,a i starijoj.
    Dopada mi se i odnos prema mami,odiše ljubavlju ,to mi je takodje prelepo,obzirom da sam ostala bez mame prilično rano,a veoma sam je volela.
    Pozdrav ,i jedno srce za mamu ♡

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. :)
      Žao mi je zbog Vaše mame.
      Ja imam sreću pa imam stvarno ok majku, pa je najmanje što mogu za nju da učinim da joj ponekad sašijem nešto lepo što znam da želi, a neće direktno da traži...

      Избриши