25.8.19

Karirana haljina...

Ovu haljinu sam započela... ni sama se ne sećam kad! Imam dosta takvih stvari u sobi za šivenje. Započnem ih sva entuzijastična, sašijem ih do pred kraj, probam, a onda shvatim da to nije to.


S ovom haljinom je bukvalno bio takav scenario. Sećam se da sam materijal kupila u Italtesu u Starom Merkatoru. U to vreme bila sam zaljubljena u karo košulje, a on je bio namenjen za jednu. Svideo mi se jer je jedna polovina tkanine bila roze, a druga plava.

Razlog što ova tkanina nije postala košulja, je to što kod mene materijali prvo moraju malo da odleže... Naravno, u međuvremenu jednu ideju zameni druga...

Ovog puta, bio je to kroj #113, za haljinu iz Burde 02/2008. 

Šta mi se kod nje svidelo? Nemam pojma. Valjda sam mislila da je vesela haljina, koju ću, ako je napravim u karo dezenu, moći lepo da kombinujem sa patikama i nosim svaki dan. Ono o čemu nisam razmišljala su moji široki kukovi i karner koji im dodaje na volumenu.

U svakom slučaju lekcija je naučena. Karner dole - ne nikako! 

Da ne bude da samo kudim, ima ova haljina i svojih prdnosti. Dopada mi se kako mi stoji u gornjem delu. 

Kada bi se produžila, a karner naravno izbacio, bio bi to lep kroj. Još, ako bih koristila neki jednobojni materijal, mogla bi biti lepa haljina. Razmisliću još o ovoj ideji...


Haljina: šivena po meri
Torba: Kinezi
Sandale: Ipanema, slične

4 коментара: