30.7.18

Burda Style 08/2018

Obično ignorišem stvari koje mi se ne sviđaju, međutim ne mogu ignorisati avgustovski broj Burda Style magazina. Post treba napisati, a ovog puta to je muka, jer mi se malo šta dopada iz ovog primerka. Jedva sam se odlučila za par modela, ali daleko od toga da sam oduševljena i da trčim da se latim igle i makaza zbog njih...


Prvi je mantil broj 117. Ima dosta delova, postavu, malo je zahtevniji za izradu, ali opet vredan je muke. Ko ispred sebe ima neko jesenje venčanje, ovo je dobra opcija, mada mislim da bi bio lep deo svakodnevne garderobe, uz farmerke i belu majicu...


Bluza broj 102 bi mogla da se gleda kao osnovni model. Onaj komad odeće za kojim žena poseže kad nema šta da obuče. Nju ću verovatno napraviti u jednom trenutku, ono kad ne budem znala šta da šijem...


Haljina 116 je lepa, ali rukavi mi nešto ne leže. Nekako su mnogo široki. Ako bih je šila, a hoću ukoliko se ne pojavi neki bolji jesenji model, sigurno bih rukave napravila drugačije. Ili uže i kraće, ili široke, ali da se oko zglobova skupljaju...


Ironija. Model koji sigurno neću šiti, a najviše mi se sviđa, suknja broj 104. Volim mini suknje u stilu stilu sedamdesetih, međutim nemam noge za njih. Tako da, ovaj kroj je moja topla preporuka. (Jelena, možda?)


Modeli za krupnije dame su mi se više dopalih od onih u "regularnim" veličinama. Ceo editorijal mi se dopao, ali sam ipak izabrala samo dva. Prvi je sako broj 127. Nema revere, pa optički sužava, što je dobro za dame punije u gornjem delu tela.


Drugi model za punije, a poslednji u ovom postu je bluza 123 sa "V" izrezom. On vizuelno sužava, a dužina je taman tolika da prekrije kukove, što odgovara ako neko ima jači taj deo. Takođe, nije uska, pa se na njoj neće ocrtavati nikakvo usecanje grudnjaka i slično, što je nedopustivo za dame koje drže do dobrog izgleda bez obzira na kilažu.


4 коментара:

  1. Isto sam i ja pomislila posle prelistavanja- definitivno jedan od losijih brojeva. Ali, s obzirom da ja, uglavnom, sijem za decu,onda i nije totalna propast.:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne sećam se da je skoro bio neki ovakav broj. Nadam se da će sledeći biti bolji...

      Избриши
  2. Jao, sasvim se slažem sa tobom - ja sam tek ovog jutra kupila i prelistala Burdu, i stvarno su mi svi modeli bezveze. Meni se isto dopada ova kratka suknja i mislim da je super komad za hladnije dane, uz čizme i debele čarape. Mada moja dva komada koja bih da pravim su ova crvena haljina/pinafora na strani pored suknje (takav model tražim već duže) i ove pantalone u veličinama za punije - sa paspulom u šavovima. One mi se toliko sviđaju da se vodim mišlju da probam da smanjim veličinu za par brojeva i napravim ih sebi, ako me naravno ne bude mrzelo . Joj, i ona haljinica za devojčice sa lisicom - to ima da sašijem bratanici čim pronađem materijal!

    ОдговориИзбриши
  3. Prvo, hvala na obimnom komentaru. :)
    Ta crvena haljina mi je baš u tvom fazonu! Zar nemaš već nešto slično?!
    Meni se u poslednje vreme više dopadaju modeli za punije, nego ovi drugi, mada mene mrzi da ih prepravljam, ali ko zna... Možda mi to bude novogodišnja odluka... ;)
    Da, ta haljinica sa lisicom je jedini model za decu koji mi se dopao, mislila sam da je stavim u post, ali sam na kraju odustala. Ne znam što. Jedva čekam da vidim fotke, kad je napraviš... :)

    ОдговориИзбриши