28.5.18

Sewing in May... Gingham Dress

Ovog vikenda prvi put sam prošetala svoju novu haljinu (biće u nekom narednom postu). Nakon pohvale kako je lepa, usledila je priča o tome da ja uvek nosim plavo... Zato sam rešila da to malo promenim, odnosno da osvežim svoj orman komadom u boji koju nemam. Roze!


Dobro, neću se odmah zaletati, pa krenuti sa 100% roze... Za početak roze beli gingam u kombinaciji sa plavo belim cvećem. Oba materijala imam u zalihama već par godina, ali nikako da smislim šta od njih da pravim... Pošto je krenula sezona trešanja, (a i gingam nije plavi,) palo mi je na pamet da bih mogla da to iskoristim. Nekako gingam i trešnje su mi uvek išli ruku pod ruku...


Listajući Burdu iz marta 1974. godine za oko mi je zapala cvetna haljinica broj 5959 u veličini 36. Vesela i savršena za ovaj materijal. 

Pošto sam već počela da je pravim mogu slobodno da kažem da nije bila komplikovana za krojenje, mada krojni listovi iz sedamdesetih izgledaju zastrašujuće, posebno ako neko radi prvi put. 


Sad mi ostaje da sednem za mašinu i krenem da spajam. Koliko sam do sad videla, stare Burde nisu toliko opširne u objašnjenjima kao nove, ali se ipak nadam da imam dovoljno iskustva, pa da neće biti nekih većih problema...

5 коментара:

  1. Uh, jedva čekam da vidim kako je ispala! Roze gingam je lepota, nema šanse da ne bude predivna haljina! Ja isto imam puno starih Burdi (sasvim moguće da je i ova među njima) ali nikako da sašijem nešto iz njih. U modernu Burdu imam potpuno poverenje ali ne znam koliko im se stari draft proklapa sa današnjim proporcijama i standardima, nekako sve ne smem da krenem da pravim nešto a da ne napravim test prvo (što me naravno mrzi). Nadam se da će tvoja haljina da me ohrabri!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isti problem sa starim Burdama imam i ja! Imam ih tonu, skupljaju prašinu i do sad sam napravila samo jednu haljinu i to iz neke iz'78,a mere su bile drugačije u ovim starijim... Tako da i ja sebi držim fige... Ono što sam za sad primetila je da sam trebala da malo još pustim dužinu, ali to ću da lažiram... ;)

      Избриши
  2. Baš me zanima krajnji rezultat jer sam ja u ratu sa roze... (Ali omakne mi se nekad ponešto.)
    Nikad nisam šila iz starih Burdi, nemam ih. Sve sam nešto gledala na vašarima starih stvari ima li koja, ali nažalost ne... Lepa je haljina. Čak i to odelo na slici mi se sviđa.
    Držim palčeve da sve prođe kako si zamislila i čekam da te vidim u njoj...
    Veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pogledaj na Kupindu, tamo ih često ima. A ako se nekad zadesiš u Beogradu svrati do prolaza na Terazijama. Ja tamo kupujem moje...

      Избриши
    2. Baš si me navela na razmišljanje o starim Burdama i pogledama sam ovde na e-bay malim oglasima, ima ih gomila... Videću baš da koju uzmem.
      Hvala na ideji... :)

      Избриши