12.10.15

Modni studio "Pod konac"

Individualnost. Reč koja ruku pod ruku ide uz modu i odevanje. Iskazati sebe, svoju ličnost, svoj stil. Biti drugačiji. Neponovljiv. Koliko li sam puta sve ovo već čula? Nebrojano mnogo.
Svi teže da budu drugačiji, a opet toliko je klonova na ulicama. 
Iz tog razloga rešila sam da malo krenem u skitnju. U potragu za kreativnim ljudima, čija nam unikatna garderoba ili aksesoari mogu pomoći da se izdvojimo iz mase. 
Prvo mesto na koje svraćam u svojoj potrazi je modni studio "Pod konac". Ovo divno mestašce nalazi se u Mileševskoj ulici broj 38 na Vračaru, a iza njega stoji dizajnerka Mladenka Mijušković.
Znate one video klipove u kojima velike modne kuće prikazuju stvaranje kolekcije? E pa ovde se to može i doživeti, jer je "Pod konac" pravi modni studio! Onaj u kom se stvara! A Mladenka pravi dizajner. Kad kažem to pravi, mislim na njenu sposobnost da samostalno izvede komad od skice, preko izbora tkanine, pravljenja kroja, pa sve do završnog šava. Što i ne čudi ako znate da je završila srednju dizajnersku, a nakon toga na Visokoj politehničkoj školi studirala modni dizajn proizvoda od kože. Povrh svega, zanat je pekla radeći duže od dve godine u krojačkom salonu! Ta devojka zna posao, kažem vam!
Zato se nemojte začuditi ako kolekciju budete gledali i probali uz zvuke mašine za šivenje u pozadini. Ukoliko vam padne na pamet da od nekoliko komada stvorite jedan sasvim nov i u tom pogledu će vam izaći u susret. Mada, teško da će vam tako nešto pasti na pamet kad budete videli komade za koje je dizajnerka inspiraciju našla negde između aristokratskog oblačenja devetnaestog veka i zlatnog doba Holivuda. Verujte mi, zaljubićete se. 

1 коментар: