2.6.13

Populaire

Koliko puta vam se desilo da pogledate strani film od početka do kraja, bez prevoda, i da se pritom oduševite?
Pod ovim "strani", podrazumevam sve filmove van engleskog i srpskog govornog područja, ili već bilo kog govornog područja čiji jezik razumete.
Meni se to dogodilo sinoć. Slučajno sam naletela na trejler za romantičnu komediju Populaire, i ostala potpuno očarana. Frizure a la Audrey, haljine u krug, neglašen struk, mačkaste naočare, ča - ča - ča... Vreme kad je sekretarica bilo popularno zanimanje.  Ma pedesete u punom sjaju!
Priča prati dvadesetjednogodišnju Rose Pamphyle od momenta kada aplicira za posao sekretarice kod Louisa Écharda. Za razliku od ostalih devojaka koje apliciraju, Rose ume brzo da kuca na pisaćoj mašini. Pisaće mašine?! Ma romantika, kažem vam.
Louis prihvata da je zaposli, ali pod uslovom da se prijavi na takmičenje u brzom kucanju, za koje će je on pripremati.
Ona pristaje.  Useljava se kod njega i počinju pripreme. Sve u cilju veće posvećenosti njihovom cilju... Ali... Umesto da se samo posvete vežbanju za takmičenje, počinju i da se posvećuju jedno drugom...
Glavne uloge u ovom prrreslatkom filmu igraju Déborah François i Romain Duris, a reziju potpisuje Régis Roinsard. Kostime, inspirisane Hitchcockovim filmovima, kao i filmom Funny Face, dizajnirala je  Charlotte David. A za muziku su bili zaduženi Rob and Emmanuel d'Orlando.
Kao što rekoh gore, očarana sam i toplo vam preporučujem da ga pogledate. Sa prevodom ili bez, ma svejedno! Samo uživajte u slikama. Ja ću sigurno, još koji put uživati.
 
 
       
 

 

3 коментара: