30.10.15

Charlie Fat Cat

Mačke i moda?! Oooo da! 
Poznate modne kuće su ih koristile kao modele za svoje reklame. Pojedinim dizajnerima su bile inspiracija. Jedna od njih postala je prava Instagram zvezda! Vodi čak i svoj dnevnik! Mo'š misliti!
Kad se sve ovako sakupi i ne čudi sto je i Beograd dobio svoju macu. Mačka zapravo. Ime mu je Charlie Fat Cat i živi u Belgrade Design District-u, u radnji Saradnja (prvi sprat, lokal 99)
        
Da ne bude zabune, ne radi se o pravoj maci. Stvarni, debeli Čarli zivi na nekom drugom mestu (u njegovu privatnost nećemo zadirati), a u Saradnji stanuje brend koji nosi njegovo ime. 
Charlie Fat Cat pokrenula je Tijana Zahirović 2009. godine, a ukoliko volite da nosite odeću koja priča priču, volećete i Charlie-a.
Jesenju kolekciju Tijana je nazvala Skico. Inspiraciju za nju, našla je u uvek aktuelnoj temi, odnosno u potrebi čoveka da se zaštiti od spoljnog sveta. Zato komadi iz ove kolekcije svojim detaljima podsećaju na oklope.
Ako vam se dopada ovo što možete viditi na fotografijama, predlažem da prošetate do Čumića i pogledate celu kolekciju. Velike su šanse da tamo naletite na dizajnerku, sa kojom možete dogovoriti izradu nekog potpuno novog, samo vašeg odevnog predmeta. 

P.S. Hvala Aleksandri što je pozirala, REdesign 21 na prstenju i Milenika Shoes na cipelama koje smo koristile za potrebe fotografisanja. Naravno, radnji Saradnja koja me je lepo ugostila.

2 коментара: