23.4.13

Run, Forrest, Run!

Ovaj post trebalo je da napišem preključe, ali ja prosto volim da kasnim. Uživam. To mi se toliko dopada, da verujem da ću i na sopstvenu sahranu zakasniti...
Šalu na stranu, u nedelju je održan 26. Beogradski maraton, na kom je između ostalih trčala i moja seka Veka. 
Ona je trčala polu - maraton, dok sam je ja naravno čekala na cilju u društvu fotoaparata i momka. Mog momka. Njen je takođe trčao. Isto polu - maraton.
Gore sam podvukla naravno, jer ja i trčanje - pffffffff. Tu obavezno bude poneki iskrivljen zglob, razbijena kolena i slično. A tek 21 klometar?! Pa molim vas! Nisam ja za te egzibicije. Ali zato Veka jeste 100 %! Ona vam je pravi Forrest Gump! Pametni. Naravno.
Nema gde nje nema. Ide na pilates, yogu, zumbu, plivanje i planinarenje. Čak se i na Mont Blanc popela! Stvarno ne znam kako joj to polazi za rukom...
I kad nekom treba pomoć ona je tu. Pa čak je i maraton iskoristila za aktivizam trčeći u majici BELhospice - a. A nakon trke je nama neupućenima objašnjavala čime se bavi BELhospice. E u tom grmu leži zec! Nisam ja ovaj post napisala da bi bio oda mojoj superkul sestri, iako zaista jeste i super i kul, već baš zbog ove organizacije.
BELhospice je dobrotvorna organizacija koja se bavi zbrinjavanjem terminalno obolelih onkoloških pacijenata. Što bi u prevodu značilo, zbrinjavanjem pacijenata sa poslednjim stadijumom raka kojima bolnice više ne mogu pružiti nikakvu medicinsku pomoć i koji su prepušteni samo svojim porodicama i sebi. U zbrinjavanju ovakvih pacijenata učestvuju lekari, medicinske sestre, psiholozi, socijalni radnici, koji pomažu ne samo pacijentima, već i njihovim porodicama da prođu kroz te teške životne trenutke.
Bitno je napomenuti da su sve usluge ove organizacije potpuno besplatne, kao i da se ona finansira iz dobrotvornih akcija koje se organizuju u toku godine.
Zato vas molim, jer znam da u Srbiji nažalost gotovo da nema porodice u kojoj neko nije oboleo od raka, da lajkujete BELhospice Facebook stranu, podelite je sa prijateljima, i možda im se pridružite u nekoj od narednih akcija.
Unapred hvala.
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 

2 коментара:

  1. bravo za seku! baš je slatka!!! vidi se da je puna energije... a eto, dok se neki bave tko-zna-čime-sve-ne, drugi lijepo sjede doma i uživaju u razgledavanju zanimljivih postova :)
    Stela

    ОдговориИзбриши