19.2.18

Swan Lake Blouse

Bluza koju sam pominjala u prethodnom postu. Muka moja. Šivenje nje se oteglo k'o popis Kineza. Ne zato što je bila komplikovana za izradu, to nikako, već sam u tom periodu izgubila želju za radom. Dešava se.


Zapravo, meni se to često dešava. Započnem novi "projekat" (sad zvučim ko pevačica), u početku budem veoma uzbuđena zbog njega, ali kako vreme prolazi uzbuđenje opada i pred kraj dignem ruke. 


Imam hrpu takvih projekata. Svi oni čekaju da budu dovedeni do kraja. I hoće! Rešila sam! Ovaj je jedan od njih. Više mi je muka od mene same sa započinjanjem i ostavljanjem stvari. Zato sam sad odlučna da sve što šijem dovedem do kraja, ili ne počinjem. Takođe, sve te stvari koje čekaju da ih završim i konačno obučem doći će na red ove godine. Takav je plan.


Da se vratim na bluzu. Materijal sam kupila u Virtexu na Banovom Brdu. Bila je to jedna od onih situacija kad uđem u radnju sa namerom da samo vidim šta ima novo, a izađem sa kesama punim tkanina. Ko šije, zna o čemu pričam.


Kad sam ugledala ovu tkaninu u glavi mi se stvorio kroj 103 iz Burde 08/2009. Još od prvog prelistavanja tog broja plan je bio da jednom napravim ovaj model, a čim sam videla balerine sve se poklopilo! Elegantan kroj, elegantne one, što se mene tiče, bolje ne može...






4 коментара:

  1. Ah, ta Burda 08/2009.. to je prvi broj koji sam kupila kad sam krenula da šijem i i dalje mi je jedan od omiljenih - toliko stvari iz te Burde su mi na listi za napraviti! Bluza je super, meni su svi ovi modeli sa mašna kragnom uvek primamljivi. A materijal - savršen!
    Jedno pitanje: da li je ta Virtex radnja tamo gde je ranije bio Italtes na Banovom Brdu? Nisam dosad za njih čula, izgleda da ću morati da ih obiđem kad se malo olepovremi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se sviđa. Ja trebutno merkam kroj za mantil/pelerinu...
      Virteks se nalazi u Požeškoj 108a. Kad kreneš od Meka ka Lisci. Imaju veliki znak "Italijanska metraža na kilo". Ne možeš ga promašiti nikako.

      Избриши
  2. Baš mi je drago da je lepo na kraju ispalo. Vredelo je truda.

    ОдговориИзбриши