23.9.15

I rock a lot of polka dots

Pa... i ne baš... 
Ovo je moj prvi komad odeće sa tufnama. Da budem iskrena, nisam ni planirala da ga napravim. Odnosno, da budem malo preciznija, jesam planirala da napravim suknju, ali ne ovakvu! Trebala mi je obična ravna suknja. Od neke jednostavne, svakodnevne tkanine. Ali, kako to često sa mnom biva, situacija se malo otela kontroli i umesto jednostavne tkanine, završila sam sa ovom dvoslojnom i dvostranom tufnastom... i, sa još nekoliko drugih tkanina... Šta da radim kad sam u prodavnici sa materijalima kao dete u prodavnici igračaka?! Totalno se pogubim! Zaboravim zašto sam došla kad vidim svu tu lepotu... i nekako uvek izađem odande sa više stvari nego što sam planirala. Da cela situacija bude još gora, kod kuće uvek imam neke tkanine na čekanju. Međutim, jednostavno ne mogu da se obuzdam!
Da se vratim na suknju. Pri krojenju zadržala sam se na osnovnom, ravnom modelu, ali sam umesto običnog ravnog poruba uradila ovaj veseli. Da još malo začinim. Kad je bal nek je maskenbal! Takođe suknja ima i postavu, pošto računam da ću je nositi ove jeseni, a nisam od onih koji dobro podnose hladnoću. 
Rajsferšlus?! Pa naravno skriveni! Ne razumem ljude koji još uvek koriste obične pri šivenju odeće, kad već postoje skriveni. Ako mene neko pita (a ne pita), fora je da se rajsferšlus ne vidi. Tu je, a nije tu. Kakav je vaš stav po tom pitanju?


4 коментара:

  1. super je ispala suknja :) odlično ti stoji :) sećam se tog materijala iz radnje u ustaničkoj, samo što prilikom te posete radnji nisam mogla da uzmem sve šta mi se svidelo :) standardne muke ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Oooo da to su poznate muke. Taj dan sam uzela još par nekih materijala i tako da sad ne smem u radnju dok to ne iskoristim. :)
      P.S. Da ne spominjem koje sam sve lepote ostavila tamo. Šmrc, šmrc...

      Избриши